Ruski novinari u Londonu dobijaju pisma sa pretnjama

CC0 / Pixabay / Rusija i Velika Britanija - ilustracija
Rusija i Velika Britanija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski novinari koji rade u Londonu dobili su veliki broj pisama sa pretnjama zbog načina na koji prenose informacije o trovanju bivšeg pukovnika ruske Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergej Skripalja, saopštila je Ambasada Rusije.

Novinarka televizije NTV Elizabeta Gerson navela je da je od nepoznate osobe dobila mejl, u kojem je pored pretnji pisalo i mnoštvo neprijatnih stvari. „Mislim da je u pitanju poremećena ličnost“, rekla je Gersonova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin odbrusio novinaru Bi-Bi-Sija na pitanje o špijunu Skripalju

„Ti si ili imbecil ili ruska marioneta. Bilo kako bilo, ne znam da li da te mrzim ili da ti se smejem. Ti nisi novinar. Mislim da ću ipak da ti se smejem. Ha-ha-ha. Ta koja se u Rusiji pera lati, na kraju može od mača da strada. Sve najbolje“, stoji u pismu koje je potpisano imenom Brus Fauntajn.

Ambasada ocenjuje da su ova pisma podstaknuta antiruskom kampanjom koja je sve glasnija u britanskim medijima i utiče na psihološko stanje građana Velike Britanije.

„Naši sugrađani i Britanci ruskog porekla zabrinuti su za svoju budućnost u zemlji. Nažalost, sve više pretnji pristiže na adrese naših zaposlenih i ruskih novinara“, navodi se u saopštenju Ambasade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala