Pernar ambasadoru Palestine u Beogradu: Pod okupacijom ste! (video, foto)

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICIvan Pernar
Ivan Pernar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Hrvatskog sabora i osnivač levičarske stranke „Živi zid“ Ivan Pernar posetio je Ambasadu Palestine u Beogradu na poziv ambasadora Muhameda Nabhana, koji je želeo da mu zahvali na tome što je u Saboru govorio o Ahed Altamimi, maloletnoj Palestinki koja se nalazi u izraelskom zatvoru.

Kako je rekao ambasador, dolazak Pernara je veoma važan korak koji, ocenio je, označava početak procesa priznanja države Palestine od strane Hrvatske.

Prema Nabhanovim rečima, nekoliko stotina palestinskih maloletnika nalazi se u izraelskim zatvorima i oni se tretiraju kao punoletna lica.

„Toga u 21. veku više nigde nema“, rekao je Nabhan.

Ono što je poseban problem jeste da se Palestinkama u izraelskim zatvorima ne dozvoljava da se porode na slobodi. Zbog toga u izraelskim zatvorima ima i beba, kaže Nabhan.

Palestina je pod okupacijom, rekao je Pernar:

„Pozivam ovom prilikom na prestanak okupacije i na puštanje političkih zatvorenika iz izraelskih zatvora“.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICIvan Pernar sa ambasadorom Palestine u Beogradu Muhamedom Nabhanom
Ivan Pernar sa ambasadorom Palestine u Beogradu  Muhamedom Nabhanom - Sputnik Srbija
Ivan Pernar sa ambasadorom Palestine u Beogradu Muhamedom Nabhanom

U znak zahvalnosti za to što se bori za palestinsku stvar, ambasador Nabhan je Pernaru i njegovim saradnicima poklonio tradicionalne palestinske marame, kefije.

Pernarov nedavni govor o Ahed Altamimi nije prvi Pernarov saborski govor o Palestini. On se prošle godine pojavio u Saboru sa kefijom oko vrata, a 2016. napustio je popularnu političku emisiju „Nedeljom u dva“ jer se naljutio na voditelja Aleksandra Stankovića, koji je hteo da prekine njegov govor o palestinskom pitanju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala