Dačić o dolasku Mičela: Iskoristiti kontakt sa ljudima iz Trampove vlasti

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je vrlo bitan dolazak pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela u Beograd i naveo da je to prva poseta tako visokog zvaničnika iz nove vašingtonske administracije.

„Moramo da iskoristimo kontakte sa ljudima iz Trampove vlasti, jer je opšte poznato da nam administracija, koju je personifikovala dinastija Klinton, nije bila naklonjena“, rekao je Dačić za „Novosti“.

Aleksandar Vučić sa Donaldom Trampom i Melanijom Tramp - Sputnik Srbija
Američki „kosovski paket“ u četiri tačke

On kaže da je već imao prilike da se sretne sa Mičelom i da su prvi utisci bili pozitivni.

Šef diplomatije rekao je za „Kurir“ da će se u sredu prvi sresti sa Mičelom.

„Naš stav je potpuno jasan — dijalog da, prihvatanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova bez kompromisa sa nama — apsolutno neprihvatljivo“, rekao je Dačić za taj list povodom nacrta američkog teksta koji se tiče Kosova i Metohije.

Američki Stejt department je saopštio da će se Mičel u sredu u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U saopštenju Stejt departmenta dostavljenom Tanjugu navodi se da će se Mičel sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, kao i sa opozicionim liderima.

„On (Mičel) će potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost“, kaže se u saopštenju Stejt departmenta.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala