Putin otkrio da li je jahao medveda

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na pecanju u Republici Tuva
Predsednik Rusije Vladimir Putin na pecanju u Republici Tuva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin se u intervjuu za američku televiziju En-Bi-Si u šali požalio da za njegove fotografije u radnom okruženju postoji manje interesovanje nego za slike na kojima je fotografisan obnažen.
Vladimir Putin na odmoru - Sputnik Srbija
Putin jurio štuku po Sibiru (video)

Novinarka Megin Keli upitala je Putina šta misli o fotografijama na kojima bez majice jaše konja.

„Odmaram se“, odgovorio je šef države i dodao da je na mnogim drugim fotografijama snimljen dok radi.

„Ali niko nije zainteresovan za njih“, primetio je Putin sa osmehom.

„Video sam fotografiju na kojoj jašem medveda“, nastavio je Putin. „Nikada nisam jahao medveda, ali postoje takve slike“, rekao je on.

​Ruski predsednik ispričao je i da mu je iskustvo u KGB-u kasnije pomoglo u njegovom civilnom radu u veštini komunikacije sa ljudima, ali mu je bilo teško da kaže da li mu to daje prednost nad šefovima drugih zemalja.

On je naveo da mu je rad u obaveštajnoj službi doneo koristi, ali činjenica da je to poznato, prema rečima predsednika, ne izaziva mu nikakva osećanja.

„To je bilo veliko iskustvo, i to u najrazličitijim oblastima. Bilo mi je korisno kad sam prešao u civilnu sferu. U tom smislu, naravno, ovo pozitivno iskustvo mi je pomagalo“, rekao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin otkrio detalje iz KGB prošlosti: Moje šifrovano ime...

„Kada sam napustio obaveštajnu službu, radio sam kao pomoćnik rektora Univerziteta u Peterburgu. To je rad sa ljudima, sposobnost uspostavljanja kontakata, podsticanje ljudi da nešto učine, ujedinjavanje ljudi. Ovo je veoma važno u akademskom okruženju. Zatim sam radio kao zamenik gradonačelnika Sankt Peterburga. Odgovornost je još veća, šira. Bio sam zadužen za međunarodne odnose Sankt Peterburga, petomilionske metropole. Tada sam se upoznao sa Henrijem Kisindžerom. Sve to je, naravno, tada pomagalo u poslu, a zatim je i dodatno iskustvo pomoglo radu u Moskvi“, dodao je Putin.

Putinu je bilo teško da odgovori na pitanje da li mu iskustvo rada u obaveštajnim službama daje prednosti nad kolegama.

„Teško je reći. Ja nemam drugo iskustvo. Jedino što znam je da su moji partneri, šefovi država ili vlada, izuzetni, izvanredni ljudi. Oni su prošli veću selekciju i izbor. Na ovom nivou nema slučajnih ljudi. I svako od njih ima svoje prednosti u odnosu na druge“, naglasio je Putin. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala