Putin: Važno je pokazati moć, ali ne udarati pesnicama

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoNovinari slušaju govor predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi
Novinari slušaju govor predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da je važno pokazivati moć, ali ne i udariti pesnicama ili vikati.
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua za televiziju En-Bi-Si - Sputnik Srbija
SAD se bave „prljavim poslovima“, a optužuju druge za to

U intervjuu za televiziju En-Bi-Si, novinarka Megin Keli upitala je Putina o projekciji vojne moći u svetu.

„Nije važno projektovati moć, važno je da je pokažete. Moć ne znači lupanje pesnicama i glasno vikanje“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije smatra da sankcije protiv Rusije nisu povezane sa „mitološkim mešanjem“ u izbore u SAD, već da je to želja da se zaustavi razvoj Rusije.

„Slušajte, sankcije apsolutno nisu povezane sa nekim mitološkim mešanjem Rusije u izbore u SAD. Sankcije su povezane sa nečim drugim — sa željom da se zaustavi razvoj Rusije, da se obuzda Rusija“, kazao je Putin.

Putin je naglasio da je politika obuzdavanja periodične prirode i da se vodi već decenijama. On je napomenuo da je takva politika pogrešna i nanosi štetu ne samo rusko-američkim odnosima, već i američkom biznisu, jer daje mogućnost da se oslobodi prostor za konkurente američkog biznisa na ruskom tržištu.

Predsednik Putin dodao je da se razvoj Rusije ne može obuzdati ni u jednoj oblasti, uključujući i sajber-bezbednost.

„Mislim da Rusiju nije moguće nigde obuzdati. To treba da se shvati. Vidite, vi ne možete da obuzdate Severnu Koreju. O čemu pričate? Zašto se to radi? Zašto je potrebno da nekog obuzdavate, napadate, sumnjate u nešto? Mi predlažemo saradnju“, naglasio je Putin.

O situaciji na Korejskom poluostrvu

Novinarka je upitala Putina kako se odnosi prema rečima američkog predsednika Donalda Trampa, koji je lidera Severne Koreje Kim Džong Una nazvao „čovekom-raketom“.

„Čuo sam to. Vi znate našu reakciju — mi sve pozivamo da pokažu uzdržanost“, odgovorio je Putin.  

Uspenski sabor i zvonik Ivana Velikog u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija
Kremlj pozdravlja direktan kontakt predstavnika Seula i Pjongjanga

Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak, a Tramp je rekao da će prihvatiti poziv, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dveju zemalja, javio je ranije Bi-Bi-Si.    

Situacija u Siriji

Putin smatra da su „lažne vesti“ izveštaji o upotrebi hemijskog oružja od strane sirijskih vlasti. 

On je takođe pozvao zapadne zemlje da istraže granatiranje civila koje je izvela koalicija na čelu sa SAD prilikom oslobađanja od terorista Mosula i Rake u Iraku i Siriji.

„Pogledajte kako ste vi (koalicija SAD) zauzeli Mosul — sravnili ste sve sa zemljom. A kako ste zauzeli Raku? I dalje se nalaze tela pod ruševinama i niko ih nije sahranio. Vi ne želite toga da se sećate?“, izjavio je Putin.

„Što se tiče zločina, vratite se u Raku, sahranite tela koja se još uvek nalaze pod ruševinama, koje su rezultat haotičnih granatiranja stambenih četvrti. I to istražite“, dodao je šef države.  

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala