Putin o mešanju u američke izbore: To nije moj problem

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su državljani Rusije optuženi za mešanje u izbore u SAD isto tako mogli biti i Amerikanci.
Predsednik RF Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Rusija neće izručiti građane koje SAD optužuju za mešanje u izbore

„Zašto mislite da su ruske vlasti, uključujući i mene, davale nekome dozvolu za to? Ništa se nije izmenilo od kada smo razgovarali u Sankt Peterburgu (u junu 2017. godine). Pojavila su se neka imena, pa šta? To su isto tako mogla biti i imena Amerikanaca koji ovde sede i mešaju se u vaš sopstveni politički proces“, rekao je Putin u intervjuu za En-Bi-Si.

„Svet je veoma velik i raznolik, postoje složeni odnosi između SAD i Rusije. Neki naši ljudi imaju svoje mišljenje o ovim odnosima. Nabrojali ste mi neka fizička lica i rekli mi da su Rusi. Pa šta?! Oni mogu, kao Rusi, da rade za američke kompanije. Možda je neko od njih radio za nekog od kandidata. Nemam pojma o tome, to nisu moj problemi“, dodao je ruski predsednik.

Specijalni američki tužilac Robert Miler optužio je 13 državljana Rusije, među kojima su i zaposleni u Agenciji za internet-istraživanje, kao i tri pravna lica, za pokušaj mešanja u predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nije pružio nikakve dokaze o njihovoj krivici. Rusija je više puta odbacivala optužbe da je pokušavala da utiče na izbore u SAD, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala