Vučić: Ne bavim se rekonstrukcijom, ako Ana bude pitala, SNS i ja ćemo joj reći

© Tanjug / ROMPRESSAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pitanje rekonstrukcije vlade pitanje za premijerku Anu Brnabić, a on i SNS će joj reći svoj stav — ako bude tražila mišljenje stranke koju vodi.

„Nisam se time uopšte bavio, niti me to u ovom trenutku zanima. Bavim se važnijim problemima, koji se tiču vitalnih i najvažnijih interesa Srbije“, rekao je predsednik novinarima u Bukureštu, koji su ga pitali ko će i da li će neko od ministara biti zamenjen.

Premijer Slovenije Miro Cerar - Sputnik Srbija
Cerar: Srbija i Kosovo da reše pitanja kao Slovenija i Hrvatska

„Što se tiče rekonstrukcije vlade, to pitajte Anu Brnabić, pitajte premijerku. Ako bude tražila mišljenje stranke koju vodim, stranka koju vodim i ja možemo da joj kažemo svoje mišljenje“ rekao je predsednik Srbije.

Novinare je interesovalo i zašto nije bio na Kopaonik biznis-forumu i da li to ima veze sa nekim ljudima koji su tamo bili, na šta je Vučić rekao da prosto nije imao vremena da ode i da je on tog dana, kada je bilo najavljeno da će učestvovati na Forumu, bio u Mostaru na trilateralnom sastanku:

„Nisam mogao da stignem. Kada? Da li sam oduševljen svima koji su na Kopaniku?! Nisam, kao što mnogi od njih ne bi bili oduševljeni mnome, ali to nema veze s tim što nisam bio tamo. Bio sam u Mostaru“.

Na konstataciju da se u medijima pojavljuju spekulacije o navodnim hapšenjima funkcionera iz vlasti, opozicije, direktora javnih preduzeća, novinare je uputio na nadležne:

Kosovska policija u Prištini - Sputnik Srbija
Nema dalje: Priština povukla potez posle koga su šanse za dogovor sa Beogradom – mrtve

„Pitajte nadležne organe, tužioce i policiju, tužioce pre svega. Što se mene tiče, svi koji su pogazili zakon, koji su vršili krivična dela, neka za to odgovaraju. Da li će to biti za dan, 5, 10, 15 dana… To ja ne znam — morate njih da pitate“, zaključio je predsednik.

Rumunija želi da nam pomogne oko rešenja za Kosovo

Vučić je istakao na kraju jednodnevne posete Bukureštu da Rumunija želi da pomogne u pronalaženju kompromisnog rešenja za Kosovo, koje, ističe, postaje sve veća muka za celu Evropu, pošto mnogi znaju šta su napravili 2008…

Vučić je, u izjavi novinarima, naglasio da sa Rumunijom Srbija ima mnogo važnih tema.

„Mi nikada nismo ratovali jedni protiv drugih, što je prava retkost. Rumunija nije priznala nezavisnost Kosova. Imamo mnogo zajedničkih tema, žele da nam pomognu u pronalaženju kompromisnog rešenja za Kosovo, koje postaje sve veća muka za celu Evropu pošto mnogi znaju šta su napravili 2008. godine“, objasnio je on.

Preneo je da je sa predstavnicima rumunske države razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje.

Manastir Pećka patrijaršija - Sputnik Srbija
Tekst Indipendenta o kosovskim manastirima razbesneće Albance

„Na putu smo da dogovorimo različite modalitete raznih pruga i puteva između naših zemalja, što je od ključnog značaja i o tome sam razgovarao sa premijerkom, a to podržava i predsednik Rumunije“, kazao je Vučić.

Ukazao je da saradnja Srbije sa Rumunijom dramatično napreduje, podsetio da je broj rumunskih turista u prošloj godini porastao za 26 odsto, kao i da očekujemo njihov još veći dolazak.

„Sve smo bliži jedni drugima i zato će naši susreti bivati sve češći“, najavio je Vučić.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala