Britanija: Skripalj i njegova ćerka u stabilnom stanju

© REUTERS / Toby MelvillePolicija na mestu gde je navodno otrovan bivši obaveštajac Sergej Skripalj,
Policija na mestu gde je navodno otrovan bivši obaveštajac Sergej Skripalj, - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad saopštila je da su bivši ruski obaveštajac Sergej Skripalj i njegova ćerka, za koje se pretpostavlja da su otrovani nervnim agensom, i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Ona je poručila da će Britanija metodično raditi na utvrđivanju ko je izveo napad, a potom će, kako je najavila, preduzeti čvrstu akciju, prenose mediji.

Policija na mestu gde je navodno otrovan bivši obaveštajac Sergej Skripalj, - Sputnik Srbija
Ambasada Rusije u Londonu: Skripalj nije imao kontakte s našim diplomatama

„Oboje su i dalje bez svesti i u kritičnom, ali stabilnom stanju“, rekla je ministarka u obraćanju Parlamentu Velike Britanije.

Bivši agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija nađeni su u besvesnom stanju u nedelju na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, u kritičnom stanju, a u bolnicu je prebačen i neimenovani policajac koji se našao na listu mesta kada su oni pronađeni.

Radova je ranije rekla da britanski policajac, koji je bio pod dejstvom nervnog agensa korišćenog u napadu na Skripalja i njegovu ćerku, sada može da komunicira s ljudima, ali da mu je stanje i dalje ozbiljno.

Ona je u obraćanju poslanicima istakla da je taj napad „gnusni zločin, bestidni i nerazumni čin i pokušaj ubistva na najsuroviji i najjavniji način“, ali je upozorila da je suviše rano reći ko stoji iza toga.

Britanska ministarka je rekla i da se istraga o napadu nervnim agensom na Skripalja i njegovu ćerku fokusira na tri lokacije — njegovu kuću, jedan kafić i jedan restoran. Radova je navela i da su ogromni resursi usmereni na pokušaje da se otkrije ko bi mogao da bude odgovoran za trovanje bivšeg dvostrukog agenta.

Ona je odbila da kaže da li smatra da bi Rusija mogla da stoji iza tog napada, ali je istakla da će Britanija „ako to bude primereno, pripisati krivicu za napad onom ko je odgovoran, a u tom slučaju, imaće spreman plan“.

„Činimo sve što možemo da počinioce privedemo pravdi, ko god da je i gde god da je“, zaključila je Radova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala