Bivši nemački ministar rešava problem Beograda i Prištine

CC0 / Pixabay / Digitalni sat
Digitalni sat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši nemački ministar za zaštitu životne sredine Klaus Tepfer potvrdio je da je pozvan za rešavanje energetskog problema Beograda i Prištine, koji je izazvao kašnjenje električnih satova u Evropskoj uniji.
Satovi koji prikazuju vremenske zone - Sputnik Srbija
Neverovatan razlog kašnjenja satova u Evropi: Ima veze sa Srbijom i strujom

On je to kazao za „Frankfurter algemajne cajtung“ i dodao da će sledeće nedelje posetiti i Beograd i Prištinu, gde će razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, navodi se u Unmikovom pres-klipingu.

„Radi se o rešavanju problema i podizanju svesti obe strane o važnosti ovog pitanja“, rekao je Tepfer, koji je inače i član Hrišćansko demokratske unije Angele Merkel.

U sredu je „Elektromreža Srbije“ objavila da je sistemska frekvencija električne energije u kontinentalnoj Evropi bila umanjena zbog nedostatka od 113 gigavat-sati električne energije, a uzrok tom nedostatku je konstantno odstupanje od programa rada od strane KOSTT (Kosovske elektromreže) u periodu januar/februar 2018.

EMS je naglasila da je KOSTT od 3. marta prestao sa neovlašćenim preuzimanjem električne energije, nakon pritisaka od strane relevantnih institucija, te je povećanje odstupanja sinhronog vremena zaustavljeno.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala