Moskva o bivšem ruskom obaveštajcu: Znate kako se on našao na Zapadu

© AP Photo / Misha JaparidzeSergej Skripalj
Sergej Skripalj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optužbe da je Moskva umešana u moguće trovanje bivšeg pukovnika Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergeja Skripalje stigle su brzo, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Britanska policija - Sputnik Srbija
Bivši ruski obaveštajac u kritičnom stanju u Engleskoj

Odgovarajući na pitanje kako se Kremlj odnosi prema komentarima zapadnih medija o umešanosti ruske strane u incident, Peskov je odgovorio da to ne može da komentariše.

„Što se kaže, nismo dugo čekali“, rekao je Peskov.

On je dodao da Kremlj nema informacije o bivšem pukovniku GRU, koji je navodno otrovan u Velikoj Britaniji.

„Nažalost, ne mogu da vam dam neku reakciju, jer nemamo nikakve informacije. Vi znate kako se on našao na Zapadu, zbog kakvih akcija i odluka. Neću to ponavljati“, rekao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika je istakao i da Kremlj nema informacije šta je mogao da bude uzrok te tragične situacije, čime je Skripalj otrovan i sa čime bi to moglo da bude povezano.

Na pitanje da li je Moskva spremna da sarađuje sa istražiteljima, Peskov je odgovorio da je „Moskva uvek otvorena za saradnju“.

Juče je list „Skotiš san“ javio da je bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen za izdaju, prebačen u bolnicu u Solsberiju pod sumnjom da je otrovan.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala