U padu ruskog transportnog aviona u Siriji poginulo 39 oficira i vojnika

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaAvion An-26 tokom vojnih vežbi
Avion An-26 tokom vojnih vežbi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U vojnom avionu An-26 koji se u utorak srušio u Siriji bila su 33 putnika i šest članova posade i svi su oni bili ruski vojnici, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane Rusije. Avion se srušio prilikom sletanja na aerodrom Hmejmim u Siriji.

U padu ruskog vojnog transportnog aviona An-26 u Siriji poginulo je 27 oficira, a jedan od njih imao je zvanje general-majora. Među poginulima su i zastavnici i vojnici po ugovoru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U avionu, kako je navedeno u saopštenju, nije bilo nijednog civilnog lica.

Ruski avion Il-76 sleće na aerodrom Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Ruska vojska: Hmejmim nije bio meta napada

Saopšteno je, takođe, da su tokom sletanja aviona vremenski uslovi bili pogodni. Avion je leteo od avio-baze Kvajres u Alepu ka Hmejmimu. Komandant posade je bio pilot prve klase.

„Leteo je u ovom tipu letelice više od 3.000 časova i u više navrata je sletao na aerodrom Hmejmim“, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće rođacima i bližnjima poginulih u avionskoj nesreći, kao i Ministarstvu odbrane Rusije zbog gubitka kolega, naveo je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu detaljno je informisao Putina, koji je u radnoj poseti Sverdlovskoj oblasti, o padu aviona, dodao je Peskov.

Prvobitno je bilo saopšteno da su u avionu bila 32 čoveka: 26 putnika i šest članova posade.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da nije bilo napada iz vatrenog oružja na avion.

Komisija Ministarstva odbrane analizira sve moguće verzije o uzroku tragedije, ali je prema prvim informacijama, najverovatnije reč o tehničkoj neispravnosti letelice. Glavno vojno tužilaštvo pokrenulo je istragu o okolnostima ove nesreće.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala