Ruske diplomate Džonsonu: Scenario nove antiruske kampanje već napisan

© AFP 2023 / Justin TallisMinistar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson
Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Reči šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona o mogućoj umešanosti Rusije u incident u Solsberiju zvuče kao da je istraga o tome već završena, saopštila je Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji.
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson - Sputnik Srbija
Džonson: Ako bude dokazana umešanost Rusije u „trovanje“ obaveštajca...

„Pod utiskom smo današnje izjave B. Džonsona u parlamentu u vezi s incidentom sa Skripalom. Ministar inostranih poslova je zvučao kao da je istraga završena i da je Rusija kriva za ono što se dogodilo u Solsberiju. Žao nam je što su se umesto javnih zvaničnih objašnjenja o suštini slučaja iz njegovih usta mogle čuti pretnje o kažnjavanju Rusije“, saopštila je Ambasada Rusije.

Navedeno je da se stiče snažan utisak da je „scenario nove antiruske kampanje već napisan“.

Džonson je ranije izjavio da će britanske vlasti preduzeti sve neophodne mere za zaštitu građana svoje zemlje u slučaju da bude potvrđena sumnja povodom incidenta u kojem su otrovani muškarac i žena u gradu Solsberiju.

Mediji su preneli da je u tržnom centru u Solsberiju muškarcu i ženi pozlilo usled nepoznate supstance i da su prevezeni u bolnicu. Reč je o pukovniku GRU (Glavne obaveštajne uprave Sovjetskog Saveza) Sergeju Skripalu. Kasnije je objavljeno da je s njim bila i njegova ćerka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala