Hapšenje na VMA zbog korupcije

Pratite nas
U zajedničkoj akciji Vojnobezbednosne agencije, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu — Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Vojne policije, lišen je slobode potpukovnik B.R, lekar na službi u Vojnomedicinskoj akademiji, zbog sumnje da je duži vremenski period zloupotrebljavao svoj službeni položaj.

„Nakon višemesečnog prikupljanja podataka i dokaza na suzbijanju korupcije u Vojnomedicinskoj akademiji, današnjom akcijom obuhvaćeno je više lica, a osumnjičenom B.R. je određeno zadržavanje do 48 časova radi saslušanja“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se precizira, B.R. je osumnjičen da je izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav 3. Krivičnog zakonika.

Dalji postupak protiv osumnjičenog vodiće novoformirano Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo je da je na Vojnomedicinskoj akademiji započela zajednička akcija na suzbijanju korupcije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala