Ambasador Kine: Koristim priliku da otkrijem jednu tajnu

© Sputnik / Aleksandar MilačićMi kažemo — da svi budemo pobednici. To je novi model međunarodnih odnosa
Mi kažemo — da svi budemo pobednici. To je novi model međunarodnih odnosa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi između Kine i Srbije sada su na istorijski najvišem nivou, izjavio je danas ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i dodao da se može reći da retko koja zemlja u Evropi i svetu ima tako bliske odnose sa Kinom.
Radovi na auto-putu E-763 - Sputnik Srbija
Ko je pre u Beogradu — EU ili Kina?

„Prijateljstvo dveju zemalja je čelično“, rekao je kineski diplomata na promociji Kinesko-srpskog privrednog udruženja u razgovoru na temu „Budućnost saradnje Kine i Srbije“.

On je rekao da naši narodi jedan drugog vole, da bezvizni sistem od januara prošle godine sada naglo povećava broj kineskih turista koji dolaze u Srbiji i dodao:

„Koristim priliku da otkrijem tajnu, razgovaramo i o drugoj avionskoj liniji između Beograda i drugog kineskog grada, to je u toku“.

Kako je rekao ambasador, kineski predsednik je nazvao odnos između Kine i Srbije „čelično prijateljstvo“ i ocenio da „ništa nije slučajno“ i da je to zaista činjenica, kao i da Kina i Srbija imaju sjajne rezultate, a jedan od važnih razloga za to jeste što Srbija ima stabilnu političku situaciju, vlada je stabilna i na vreme je shvatila i prihvatila kinesku inicijativu „Jedan pojas, jedan put“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala