Svet oduševljen: Nastavnik u Gani predaje informatiku bez kompjutera (foto)

Pratite nas
Veliki broj ljudi širom sveta oduševljeo je postupkom nastavnika iz Gane, koji predaje učenicima informatiku bez kompjutera tako što na tabli crta izgled programskog prozora i objašnjava šta koja funkcija radi.

Nastavnik je na svom nalogu na Fejsbuku postavio nekoliko fotografija iz učionice, na kojima se vidi on ispred table na kojoj je nacrtan početni prozor programa Vord.

„Predavanje informatike u školama u Gani je veoma smešno“, napisao je pored fotografija.

Ričard Apija Akoto objasnio je da mnogo voli svoj posao i svoje učenika, pa onda mora da učini najviše što može sa onim što mu je na raspolaganju.

Akoto je za portal „Kvarc“ naveo da škola u kojoj predaje nije imala kompjutere od 2011. godine, uprkos tome što je jedan deo ispita za upis u srednju školu informatika.

„Ovo mi nije prvi put da ovo radim. Već neko vreme se dovijamo kako možemo. Volim da postavljam zanimljive fotografije na Fejsbuk. Nisam znao da će da privuče ovoliko pažnje“, rekao je Akoto.

Nakon što su fotografije podeljene hiljade puta i privukle veliki broj komentara, „Majkrosoft“ je obećao da će obezbediti Akotu svu potrebnu opremu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala