Rusija nije za rat, ona je faktor stabilnosti na Balkanu i u svetu

© Foto : RTRSZamenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov
Zamenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nije za rat, već je faktor stabilnosti i mira, kako na Balkanu tako i u svetu, poručio je zamenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov, pre predavanja na temu „Rusija kao garant stabilnosti u svetu“, koje je održano u Banskom dvoru u Banjaluci u organizaciji Aktiva mladih Ujedinjene Srpske.

Frolov je govorio o privrednoj, političkoj i kulturnoj saradnji Rusije i Republike Srpske.

Rusija, koja se prostire od Evrope do Azije, ne može da ne igra važnu ulogu u međunarodnim odnosima i da se na osnovu toga ne ponaša kao velika sila.

„Rusija, na neki način, tako utiče i na situaciju na Balkanu, na Bliskom istoku i svuda gde ima svoje interese“, rekao je Frolov uoči predavanja.

„Politička, ekonomska i kulturna saradnja Rusije i Srpske stalno jača“, poručio je predsednik Aktiva mladih Ujedinjene Srpske Mile Aljetić.

Predavanje je održano kako bi se građani Srpske i Banjaluke upoznali sa političkim, privrednim i kulturnim uticajem Rusije na ovim prostorima i u svetu.

Predavanju su prisustvovali predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i predstavnici organizacija mladih parlamentarnih partija u Srpskoj.

 

RTRS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala