SAD u ime slobode govora žele da zabrane Sputnjik i RT

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaSputnjik studio
Sputnjik studio - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i agencije Sputnjik Margarita Simonjan komentarisala je predlog da se donese zakon kojim se od društvenih mreža i pretraživača zahteva da prerade algoritam kako RT i Sputnjik ne bi zauzimali značajne pozicije u njuzfidu.
Guglov crtež u čast Dana Rusije iz 2015. godine - Sputnik Srbija
Glavna urednica Sputnjika: Nismo verovali da „Gugl“ radi za CIA, kad ono...

Simonjanova je komentarisala predlog starijih naučnika američkog Saveta za međunarodne odnose Roberta D. Blekvila i Filipa H. Gordona da se donese zakon kojim se od društvenih mreža i pretraživača zahteva da prerade algoritam kako RT i Sputnjik ne bi zauzimali značajne pozicije u njuzfidu.

„Sada žele da nas zabrane u pregledu vesti. Naravno, u ime slobode govora“, rekla je Simonjanova.

Ranije su Blekvil i Gordon, koji su bili na visokim položajima u američkim bezbednosnim strukturama za vreme nekoliko predsednika, napisali članak na portalu „Hil“ u kome iznose niz predloga za borbu protiv Rusije.

Konkretno, po njihovom mišljenju, SAD moraju da razviju zakone koji omogućavaju utvrđivanje političke reklame iza koje stoje strani sponzori, brisanje lažnih naloga i dezinformacione materijale.

Osim toga, autori izveštaja pod nazivom „Obuzdavanje Rusije“ predlažu reviziju algoritama „da bi se ograničilo prisustvo ruskih državnih propagandnih sredstava kao što su RT i Sputnjik u njuzfidu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala