Trajanje humanitarne pauze u Siriji zavisi od terorista

© AFP 2023 / STRPripadnici sirijskih vladinih snaga stoje pored autobusa na kontrolnom punktu u predgrađu Damaska tokom operacije izvlačenja skoro 400.000 stanovnika Istočne Gute da napuste ovu enklavu
Pripadnici sirijskih vladinih snaga stoje pored autobusa na kontrolnom punktu u predgrađu Damaska tokom operacije izvlačenja skoro 400.000 stanovnika Istočne Gute da napuste ovu enklavu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Humanitarna pauza u Istočnoj Guti zavisiće od ponašanja terorističkih grupa, od toga da li će one nastaviti sa provokacijama, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Humanitarni koridor između Damaska i Istočne Gute u oblasti izbegličkog kampa Vafidin u Siriji - Sputnik Srbija
Koridor smrti: Stanovnici Istočne Gute bez izlaza

„To će zavisiti od toga kako će se ponašati terorističke grupe, zavisi od toga da li će pucati, da li će nastaviti da provociraju. To uglavnom zavisi od ovih faktora“, odgovorio je Peskov na pitanje o mogućnosti produženja rokova za humanitarnu pauzu.

On je istakao da Rusija radi i nastaviće da radi na realizaciji rezolucije Saveta bezbednosti UN o Istočnoj Guti, ali istovremeno Kremlj žali što ruske kolege ignorišu izgrede terorista koji se tamo kriju i koji drže lokalno stanovništvo kao taoce.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da se, po nalogu predsednika Rusije Vladimira Putina, u predgrađu Damaska Istočnoj Guti od 27. februara uvodi svakodnevna humanitarna pauza od 9 do 14 časova po lokalnom vremenu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala