Dačić: Pacoli, pašće ispod 100!

© Tanjug / /MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA - OGNJEN STEVANOVICMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ministrima inostranih poslova Italije i Albanije, Anđelinom Alfanom i Ditmirom Bušatijem u Vili Mir.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić  sastao se sa ministrima inostranih poslova Italije i Albanije, Anđelinom Alfanom i Ditmirom Bušatijem u Vili Mir. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Priština treba da se navikne da u svetu postoje zemlje koji misle da je odluka o priznavanju Kosova bila pogrešna, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući izjavu Bedžeta Pacolija da Dačić navodno nudi oružje u zamenu za povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

Dačić je na konferenciji za novinare u vili „Mir“, gde se sastao sa ministrima spoljnih poslova Italije i Albanije, odbacio tvrdnje koje dolaze iz Prištine.

Šef evropske diplomatije Federika Mogerini - Sputnik Srbija
Tačka bez povratka: Nova provokacija Prištine ubija Briselski sporazum

„Ako neko postavlja pitanje zašto je neka zemlja povukla priznanje, onda i Srbije treba da pita zašto je neko priznao Kosovo. Voleo bih da Srbija ima na raspolaganju velike količine naoružanja, malo bi nas drugačije gledali“, kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je poručio Pacoliju da ne traži izgovore za domaću javnost i da svako radi svoj posao.

„Mislim da proces nije završen. Upravo zbog toga ima zemalja koje preispituju odluke. Ne mogu da prepoznam interes Kostarike ili Avganistana da priznaju Kosovo. Uostalom, Pacoli možda razmišlja o kategorijama koje on poseduje i sredstvima koje je on koristio kada je razgovarao sa pojedinim zemljama“, rekao je Dačić.

Kako je rekao, ne ljuti se na njega, ali mu je poručio da sportski prihvati to što neke zemlje povlače priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

„Pašće ispod 100. Ja vam garantujem“, zaključio je ministar Dačić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala