Ruski diplomata Britancima: Ne dopada nam se vaša retorika

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaBritanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko na sastanku sa zamenikom šefa britanske diplomatije Alanom Dankanom u Londonu izjavio je da se Rusiji ne dopada britanska retorika o odgovornosti Moskve za humanitarnu situaciju u Siriji.
Zgrada britanskog parlamenta u Londonu - Sputnik Srbija
Ambasador Rusije pozvan u britanski MIP

„Uopšte nam se ne dopada izjava ministra inostranih poslova (Borisa Džonsona) u Parlamentu o prebacivanju odgovornosti za humanitarnu situaciju na Rusiju i druge zemlje“, rekao je Jakovenko novinarima.

Prema njegovim rečima, realizaciju Rezolucije o Siriji ometaju oni militanti koji nisu spremni da otvore humanitarne koridore.

Jakovenko je pozvao predstavnike Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije da iskoriste svoj uticaj na zaraćene strane u Siriji kako bi bio omogućen prekid vatre u zoni konflikta.

„Direktno sam rekao gospodinu Dankanu da britanska strana može da utiče da se poštuje režim prekida vatre“, rekao je ruski diplomata novinarima.

Britanska strana je uverila da će uraditi sve što zavisi od nje da uspostavi kontakt sa onima koji vode borbe, istakao je Jakovenko.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala