Više kandidata za novog poverenika za „Agrokor“

© AP Photo / Markus SchreiberAndrej Plenković
Andrej Plenković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da ima više kandidata za novog poverenika za „Agrokor“.

„Ima, ima ih više“, rekao je Plenković pre početka sednice Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ-a, odgovarajući na pitanje novinara da li ima ime novog poverenika za „Agrokor“, prenela je Hina.

Srbija Hrvatska zastave - Sputnik Srbija
A može li Kostić da kupi „Agrokor“?

Kada su ga novinari pitali kakav je kandidat za poverenika on je odgovorio — „najbolji“.

Hrvatski ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je da novi poverenik za „Agrokor“ mora do kraja da odradi dobro započet posao, da sačuva sva radna mesta i stabilizuje privredu.

„To mora biti hrabar, dobar stručnjak, pošten i častan čovek koji će ovaj važan posao dovesti do kraja. Verujem da u Hrvatskoj ima takvih ljudi“, zaključio je Kuščević.

Šef saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je da veruje da će premijer Plenković do srede „zatvoriti priču u vezi sa ’Agrokorom‘“ i da će se ime novog poverenika znati pre sednice Vlade u četvrtak.

„Verujem da će to biti pre gotovo“, kazao je Bačić i dodao da veruje da će novi poverenik i ekipa koja će to preuzeti do potpisivanja nagodbe voditi računa o zajedničkom interesu, a to je, kako je rekao, da se „stabilizuje ’Agrokor‘ radi stabilizacije privrede u Hrvatskoj“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala