Teroristi drže stotine talaca u Siriji

© Sputnik / Mihail Alaedin / Uđi u bazu fotografijaSituacija u Alepi
Situacija u Alepi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u Istočnoj Guti u Siriji nastavlja da se zaoštrava, bez obzira na rezoluciju SB UN o prekidu vatre. Militanti koji su aktivni u ovom regionu drže na stotine taoca, uključujući žene i decu, a stanovnicima ne dozvoljavaju da napuste enklavu, saopštio je načelnik Centra za mirenje zaraćenih strana na teritoriji Sirije general Jurij Jevtušenko.
Nusra front - Sputnik Srbija
Ujedinilo se pet terorističkih organizacija u Siriji

„Bez obzira na usvojenu rezoluciju SB UN o uspostavljanju 30-dnevnog režima prekida vatre na teritoriji Sirije, situacija u Istočnoj Guti nastavlja da se zaoštrava“, rekao je ruski general.

Prema podacima Centra, nezakonite formacije koje dejstvuju pod jedinstvenom komandom nastavljaju da krše režim prekida vatre.

„Pritom, oni drže stotine talaca, uključujući žene i decu, a vrše i represiju nad civilima, ne dozvoljavajući im da izađu iz ove enklave“, naglasio je Jevtušenko.

Savet bezbednosti UN je u subotu usvojio Rezoluciju 2401, kojom se od svih strana traži da „odmah prekinu sukobe“ i obavežu se da obezbede dugu humanitarnu pauzu od najmanje trideset dana na čitavoj teritoriji Sirije, kako bi se omogućila bezbedna i nesmetana isporuka humanitarne pomoći i medicinska evakuacija teško bolesnih i ranjenih. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala