Zaharova objasnila: Zašto su Americi interesantni izbori u Rusiji

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova tokom brifinga
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova tokom brifinga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je u intervjuu za televiziju NTV objasnila zašto su Sjedinjene Američke Države zainteresovane za izbore u Rusiji.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Vašington najavljuje nove sankcije Rusiji

„Naši izbori su im zanimljivi u dva konteksta. Prvo, zbog nastavka njihove unutrašnje političke retorike. Kao što vidite, ona ne jenjava. Druga stvar je uobičajena i tradicionalna umešanost Sjedinjenih Američkih Država u sve unutrašnje procese svih delova sveta. To znači da ne postoji region u kom Vašington nije pokušao da igra“, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, pravilo da se ne meša u unutrašnju politiku, u život drugih država, funkcioniše i treba da funkcioniše sa stanovišta SAD „za sve osim isključivo jedne zemlje koja se zove Sjedinjene Američke Države“.

„Sve je jasno, logika je čelična. Koncept izuzetnosti objavljen je u vreme (predsednika Baraka) Obame. Takav je bio rad u njegovoj administraciji, a sudeći po svemu, on i dalje funkcioniše“, objasnila je Zaharova.

Na pitanje šta bi Rusija trebalo da radi u ovoj situaciji, Zaharova je odgovorila: „Kao prvo, moramo da upozoravamo i, kao drugo, da otkrivamo sve slučajeve takvih pokušaja i neposredno samih postupaka, što i radimo“.

„I da reagujemo, ali da reagujemo mirno. Jer, ponavljam, to je njihova tradicija i oni od nje nisu odustali“, dodala je Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala