Ponovo dežurni krivci: Amerikanci optužili Rusiju za hakovanje Olimpijade

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaHakerski napad
Hakerski napad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke obaveštajne agencije sumnjaju da je Rusija izvela na sajber-napad na elektronske sisteme koje se koriste na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, objavio je „Vašington post“ pozivajući se na izvore u američkoj obaveštajnoj službi.
Troicka kula moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija
Moskva odbacuje optužbe o umešanosti u hakerske napade

Izvor lista navodi da su ruski hakeri navodno pokušali da naprave kao da je sajber-napad izvela Severna Koreja. Izvor smatra da je ruska vojna obaveštajna služba GRU do početka februara imala pristup ka 300 kompjutera povezanih sa Igrama preko hakovanih rutera i za prenos internet-konekcije. Američke obaveštajne službe, takođe, pretpostavljaju da će ruski hakeri navodno pokušavati da ometaju ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Na ceremoniji otvaranja Igara 9. februara gledaoci i novinari su se suočili sa ozbiljnim poremećajima u radu interneta i vezama na stadionu na kom je održan događaj. Portparolka Organizacionog komiteta Nensi Pak izjavila je da će organizatori nastojati da izbegnu da se ovakva situacija ponovi na ceremoniji zatvaranja takmičenja 25. februara.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je 7. februara objavilo zvanični komentar da očekuje da se u nekim zapadnim medijima pojavi neosnovana istraga o navodnom „ruskom tragu“ u hakerskim napadima na informacione resurse povezane sa Olimpijskim igrama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala