Sukobi u Milanu, širom Italije protesti

© REUTERS / MASSIMO PINCASukobi u Italiji
Sukobi u Italiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širom Italije danas se održavaju protesti uoči parlamentarnih izbora u toj zemlji zakazanih za 4. mart, a u Milanu je došlo i do sukoba između studenata, koji protestuju protiv neofašističkog pokreta „Kaza Paund“, i policije.
EU Nemačka - ilustracija - Sputnik Srbija
Dojče vele: EU pred ozbiljnom svađom

Kako prenosi Rojters, u Milanu se na nekoliko mesta odvijaju demonstracije, ali ima ih i u drugim italijanskim gradovima, a nedaleko od Trga Duomo došlo je do sukoba zato što su levičarski demonstranti pokušali da kroz kordon policije prođu do mesta gde je grupa „Kaza Paund“ držala miting.

Ranije danas su se, navodi britanska agencija, studenti, koji su učesnici demonstracija, popeli na spomenik Đuzepea Garibaldija, palili zastave i mahali antifašističkim plakatima pre nego što ih je policija rasterala.

AP navodi da je u protekloj nedelji održano najmanje 12 protesta u italijanskim gradovima, a da je hiljade policajaca raspoređeno kako bi sprečilo sukobe na ulicama.

Jedan od protesta bio je organizovan protiv rasizma i neofašizma, dok je drugi bio protiv radničkih reformi italijanske vlade levog centra.

Treći protest u Rimu je, navodi američka agencija, bio protiv obaveznog vakcinisanja, koje je postalo i tema kampanje.

Istovremeno je u Milanu lider partije Severna liga Mateo Salvini (44) održao miting na kojem su organizatori očekivali da će se pojaviti do 50.000 ljudi, navodi Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala