Dolaze ledeni dani, evo do kada će trajati

Pratite nas
U Srbiju dolaze ledeni dani, koje u jutarnjim satima karakteriše umereni ili jaki mraz i koji će trajati narednih pet, šest dana. Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima i sa snegom. Međutim, meteorolozi ne očekuju da će biti još ledenih dana.
Sneg u Moskvi - Sputnik Srbija
„Snežni Armagedon“: Britance šokirao sneg u Rusiji (foto)

Zima koja je po meteorološkom kalendaru na isteku, bila je u Srbiji natprosečno topla, za razliku od zapadne i srednje Evrope gde je bilo i dosta snega, rekao je u „Dnevniku“ RTS-a meteorolog Nedeljko Todorović.

Objašnjava da je počelo strujanje hladnog vazduha iz istočne Evrope, a koji danas stiže u našu zemlju.

„Od sutra ćemo beležiti ledene dane, temperatura neće ići iznad nule do četvrtka 1. marta, kada očekujemo da će temperatura preći nulu za stepen ili dva“, rekao je Todorović.

Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima i sa snegom. Međutim, meteorolozi ne očekuju da će biti još ledenih dana.

Budući da su padavine bile ispod proseka ove zime, ne očekuju se veći problemi sa poplavama.

U većem delu Srbije danas će biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, na istoku i jugu i sa kišom, a na severu uglavnom suvo. Jutarnja temperatura dostizaće najviše šest stepeni, u Beogradu dva stepena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala