Sirijski ministar za Sputnjik: „Beli šlemovi“ su odlični glumci

© AFP 2023 / AMER ALMOHIBANYČlanovi organizacije "Beli šlemovi" se fotografišu sa sertifikatima nakon obuke u istočnoj sirijskoj oblasti Guta
Članovi organizacije Beli šlemovi se fotografišu sa sertifikatima nakon obuke u istočnoj sirijskoj oblasti Guta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijski ministar za informisanje je naglasio da sirijskim medijima predstoji ljuta borba za opovrgavanje bezbroj lažnih vesti, koje doprinose stvaranju pogrešne slike o onome što se zaista dešava u Siriji. Teroristi se sada svete za svoje poraze i ubijaju nedužne civile. Tokom poslednjih dana, na Damask je bačeno više od 1.500 bombi.

Sirijski ministar informacija Imad Sara je za Sputnjik izjavio da se protiv Sirije vodi žestoki informacioni rat, koji se neće završiti zajedno sa pobedom nad teroristima.

„Moramo se suprotstaviti tim silama koje pokušavaju da zamene teze i sve prikažu potpuno suprotno od onoga kako zaista jeste. Konstantno se radi na zbunjivanju javnosti, ne zna se ko je terorista a ko žrtva u Siriji. A zapravo bi se trebalo boriti protiv vehabijske ideologije, koju na sve moguće načine naši neprijatelji šire u društvu i na to troše ogroman novac“, objašnjava Sara.

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli govori u Savetu bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Niki Hejli: Uskoro mirovni plan za Bliski istok

Sirijski ministar za informisanje je istakao da medijima lojalnim legitimnoj vladi predstoji ljuta borba za opovrgavanje bezbrojnih lažnih vesti, koje doprinose stvaranju potpuno pogrešne predstave o onome što se zaista dešava u Siriji.

„Na nas se nastavljaju napadi na svim frontovima: informacionom, ideološkom, ekonomskom“, rezigniran je ministar Sara.

Što se tiče publikacija „Belih šlemova“, ministar je rekao da članovi te organizacije pred kamerama glume toliko dobro da bi im trebalo uručiti nagradu. To samo govori o tome koliko je velika zavera protiv Sirije i njenog naroda. Ministar je dodao i da su sirijski mediji spremili seriju dokumentarnih filmova koji raskrinkavaju „Bele šlemove“.

Tokom konferencije „Informacioni rat protiv Sirije — 7 godina laži“, sirijski ministar za informisanje Imad Sara je rekao da je glavni dokaz u smislu metafore ovog čitavog rata napad na zgradu televizije 2012. godine. Tada su „Al Džazira“ i drugi arapski kanali prenosili da se u zgradi sirijske državne televizije nalaze operativci obaveštajene službe, ali to je laž kojom je objašnjena, odnosno opravdana, agresija protiv sirijskih medija, izjavio je ministar.

Vojnici sirijske vojske na liniji razgraničenja u predgrađu Damaska Istočna Guta - Sputnik Srbija
Ruski Centar za pomirenje: Situacija u Istočnoj Guti se pogoršava

Osim toga, poslanik sirijskog parlamenta i bivši komandant brigade „Baas“ Muhand Ali Hadž Ali je izjavio za Sputnjik da je eskalacija sukoba u Guti sada neophodna kako bi se skrenula pažnja sirijske vojske sa onoga što se dešava u Idlibu.

„Napadi na prigradska naselja, delove grada Alepa i operacija u Afrinu koju sprovode turske snage i oružane grupe imaju jedan cilj — da „zamajavaju“ sirijski vojsku i da ne dozvole da reaguje na ono što se dešava u Idlibu“, konstatuje poslanik sirijskog parlamenta.

Prema rečima našeg sagovornika, niko nije stradao tokom ulaska sirijskih snaga u Afrin. Muhand Ali Hadž Ali smatra da Ankara neće napadati sirijske snage jer bi to dovelo do još većih sukoba.

„Teroristi se sada svete za svoje poraze i ubijaju nedužne civile. Tokom poslednjih dana na Damask je bilo bačeno više od 1.500 bombi. Nijedna od njih nije pala na vojne objekte, napadani su isključivo civilni ciljevi. Ubijeno je na desetine nedužnih ljudi“, objašnjava poslanik sirijskog parlamenta.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala