Putin položio venac povodom Dana branilaca otadžbine (video)

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin pokraj Spomenika neznanom junaku
Ruski predsednik Vladimir Putin pokraj Spomenika neznanom junaku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin položio je venac na Spomenik neznanom junaku povodom Dana branilaca otadžbine koji se obeležava širom Rusije.

Nakon što je položio venac, Putin je nekoliko trenutaka stajao pored spomenika kako bi odao poštu svim junacima koji su pali braneći otadžbinu.

Pored ruskog predsednika, ceremoniji polaganja venca nedaleko od zidina Kremlja prisustvovali su brojni veterani Drugog svetskog rata i visoki zvaničnici Ruske Federacije, vicepremijer Dmitrij Rogozin, predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko, predsednik Dume Vjačeslav Volodin i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril na ceremoniji polaganja venaca na Grob neznanog junaka u Kremlju povodom Dana branilaca otadžbine - Sputnik Srbija
Zastave uvis: Danas je Dan branilaca otadžbine (video)

Nakon polaganja venca, pripadnici predsedničkog puka su pored Večnog plamena položili venac sa svećama u bojama ruske zastave sa porukom „Neznanom junaku od predsednika Ruske Federacije“.

Nakon što je izvedena himna Ruske Federacije, građani koji su doneli cveće položili su ga pored spomenika kako bi i oni odali poštu svim palim borcima koji su branili Rusiju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala