Ko je Kraljevčanin koji je bacio bombu na ambasadu SAD u Podgorici

© REUTERS / Stevo VasiljevicAmbasada SAD u Podgorici posle napada
Ambasada SAD u Podgorici posle napada - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska policija je potvrdila da je bivši vojnik Vojske SRJ Dalibor Jauković noćas posle ponoci bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, javila je Televizija Crne Gore.
Bombu bacio odlikovani bivši pripadnik JNA? (video)

Iz Uprave policije su saopštili da je napadač imao dvije ručne bombe kašikare, jednu koju je bacio na ambasadu, a drugu kojom se raznio.

Motiv napada je i dalje nepoznat, a mediji javljaju da se na Jaukovićevom fejsbuk-profilu može vidjeti da je nagrađen medaljom za „zasluge u oblastima odbrane i bezbjednosti Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine“, koju mu je dodijelio Slobodan Milošević.

Portparol Ambasade SAD u Podgorici Džef Adler saopštio je da „Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbjednost svog osoblja“, dok je podsekretar Stejt departmenta Stiv Goldstin kazao da su očevidci vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi ’Njujork tajms‘“, ali se ne vidi i da je iko povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

Ambasada SAD je na svom sajtu sopštila da je u toku „aktivna bezbjednosna situacija i savjetovano je američkim državljanima da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala