Sirijske vladine snage ušle u Afrin (video)

© AFP 2023 / Delil SouleimanPogled na sirijski grad Afrin
Pogled na sirijski grad Afrin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik Narodnih zaštitnih jedinica u Afrinu Brusk Haseke rekao je za Sputnjik da su sirijske vladine snage ušle u Afrin, koji je pod opsadom turske vojske. Međutim, sirijske snage još nisu potvrdile tu informaciju.

„Da, to je tačno. Danas je vojska sirijske vlade ušla u Afrin kako bi branila grad od Oružanih snaga Turske i Slobodne sirijske vojske zajedno sa kurdskim snagama Narodnih zaštitnih snaga. Vladine snage došle su da pomognu narodu Afrina. Ne možemo da prijavimo broj vojnika koji je ušao u Afrin. To su vojne informacije“, dodao je Haseke. 

​Istovremeno je sirijska državna televizija javila da je konvoj boraca koji maše sirijskim zastavama ušao u severni region Afrina koji kontrolišu Kurdi, a oko koga Turska vodi svoju vojnu operaciju. 

Vladine snage snimljene su kako ulaze u selo Nubul u dvadesetak kamiona. Izvor na terenu je potvrdio kretanje trupa u Afrin.

​Razmeštanje dolazi nakon objavljivanja dogovora između Damaska i kurdskih vlasti koje su tražili učešće centralne vlade usled kontinuirane borbe protiv Turske i oružanih snaga koje podržava Ankara.

Turski zvaničnici ranije su upozorili da će njihove snage opkoliti grad Afrin ako se tamo pojave sirijske vladine snage.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala