Milijarder koji je poslao „Teslu“ u svemir dobio dozvolu za najveći projekat na Zemlji

Pratite nas
Projekt „Ilion Mask“, nazvan Hajperlup (Hyperloop), trebalo bi da se uskoro realizuje. Reč je o podzemnom transportnom sistemu između Njujorka i Vašingtona, zahvaljujući kojem bi putovanje između ta dva grada trajalo svega 29 minuta.
„Tesla Roudster“ u svemiru - Sputnik Srbija
„Tesla“ ide na Mars: Svet bez daha prati putovanje koje će obeležiti epohu

Maskova kompanija „The Boring Company“ dobila je pismenu građevinsku dozvolu za početak radova i iskopavanja u Vašingtonu, piše Vašington post.

Mask je u julu prošle godine na društvenim mrežama objavio da je dobio „usmeno odobrenje vlade“ za izgradnju Hajperlupa — futurističkih i magnetski levitirajućih vozova koji bi jurili vakuumskim tunelima i bili brži i učinkovitiji od sadašnjih TGV-a. 

„Razvoj te tehnologije zaista se događa i uzbudljivo ga je pratiti. Reč ’transformacijski‘ često se preterano upotrebljava, ali ovo je tehnologija koja nadilazi sve dosad poznate. I koristićemo je“, rekao je Pete Rabin, sekretar saobraćaja savezne države Meriland.

Krajem januara ove godine vozila su prvi put putovala vakuumskim cevima i bila svrstana u tri kategorije — vozila s točkovima, vozila opremljena magnetima i vozila opremljena vazdušnim jastucima za stabilnost. Više od hiljadu studenata sa 120 sveučilišta učestvovalo je u prvom krugu takmičenja, a 22 ekipe uspešno su prošle u drugi krug. 

Vakuumska cev dugačka je nešto više od 1.200 metara i predstavlja prototip budućih transportnih cevi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala