A šta je Tači tražio od američkog senatora

© AP Photo / Bela Szandelszky)Ron Džonson
Ron Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senator Ron Džonson razgovarao je danas posle podne u Prištini i sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem, koji je od njega zatražio podršku SAD u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom, demarkaciji sa Crnom Gorom i transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage.

„Zahvalni smo za stalnu podršku SAD, koja je bila odlučujuća za slobodu i nezavisnost Kosova. Trampove poruke i čestitke ohrabruju, i radićemo još više na ostvarivanju naših ciljeva“, rekao je Tači, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Aleksandar Vučić i Ron Džonson - Sputnik Srbija
Vučić sa Džonsonom: Tražio sam od senatora da pomogne, da zamoli Albance na kompromis

Kako se navodi, Tači je Džonsona informisao o „uspostavljenom konsenzusu o ratifikaciji sporazuma o obeležavanju granične linije sa Crnom Gorom, procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, kao i o neophodnosti transformacije KSB u vojsku Kosova“.

Tači je, kako se navodi, zatražio podršku SAD za sve ove procese kako bi oni bili uspešno okončani, te istakao da su „SAD najvažniji partner Kosova i najveći prijatelj kosovskog naroda“.

Senator Džonson, koji je u Prištinu doputovao iz Beograda, obećao je „punu podršku“ Amerike u svim navedenim oblastima, stoji u saopštenju Tačijevog kabineta.

Džonson se ranije sastao i sa kosovskim premijerom, a nije davao izjave za javnost.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala