„Iza ubistva Ivanovića onaj ko je hteo kontrolu nad severom“

© Tanjug / Dragan KujundžićOliver Ivanović 10. maja 2017.
Oliver Ivanović 10. maja 2017. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne odbacuje mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali je i upozorio da je cilj Albanaca sa KiM da uđu na sever pokrajine i da će svaki razlog tražiti da to urade.

Vučić je na televiziji „Hepi“ govoreći o ubistvu Ivanovića rekao da je lično pitao za satelitske snimke i da je dobio odgovor da je bila magla.

On je rekao da svakoga dana sluša kampanju o našem narodu na severu KiM, navodeći da je činjenica da ima kriminala, ali da ga ima svuda.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Veći problem će nam biti sankcije Rusiji nego Centar u Nišu

Kako je rekao, svi znaju da su Ivanović i Radojičić bili u sukobu, da to traje 15 godina, da bi Radojičić „bio lud“ da je učestvovao u tome, ali i da ne može da odbaci i tu mogućnosti, i da nadležni to treba da istraže.

Ne odbacuje krivicu ni na čijoj strani, kaže i dodaje da su naši organi uradili veliki posao, te da imamo već određene sumnje.

Vučić je podsetio na hajke koje se vode u medijima, a posebno na one u Srbiji, kako sada tako i u slučaju voza, gde se za to što je pisalo na vozu „Kosovo je Srbija“ odmah pisalo kako je to teška provokacija.

Upozorio je da su to odmah radili i mediji na Zapadu, a Albanci iskoristili da pošalju ROSU u 17 oklopnih vozila na sever KiM.

Kako je rekao, cilj je bio da njihova čizma uđe na sever KiM i da tu ostane.

Prema njegovim rečima, tu su dve loše namere — satanizacija Srbije i ulaz na sever KiM.

Podsetio je i da je na kraju u tom slučaju pozvao i rekao da će ako se za sat ne povuče ROSU Srbija da reaguje, što je i učinjeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala