Dodik: U Zalužanima nema ni ruskih ni američkih raketa

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik RS Milorad Dodik rekao je danas obilazeći radove na novim poligonima centra za obuku pripadnika MUP-a u bivšoj kasarni Zalužani kod Banjaluke da tu nema nijedne ni ruske ni američke rakete ili aviona, ali i da je RS raspoložena za saradnju sa svima koji podržavaju globalni mir i stabilnost.

Dodao je da su Republici Srpskoj oteli vojsku, da ali neće dozvoliti da bude oteta i policija, iako su to pokušali.

Policija u RS - Sputnik Srbija
Dodik: Zašto smo kupili puške i zašto ćemo ih tek kupovati

Kako prenosi Fena, Dodik je izjavio da su novinari danas pozvani u Centar za obuku MUP-a RS u Zalužanima kako bi se uverili da tamo nema nijedne ruske ili američke rakete ili aviona.

„Dobro su došli Amerikanci, ali ako neće, i ne moraju. Mi znamo sami da se obučimo“, rekao je on navodeći da će RS nastaviti da sarađuje i sa Amerikancima i sa Evropljanima kao i dosad, sa Srbijom, Rusijom i Kinom i svima koji su u funkciji „podržavanja globalne stabilnosti i mira“.

On je istakao da RS ima sopstveni program obuke za svoje „specijalce“ i da samo ponekad sarađuje sa drugim policijskim strukturama.

Dodik je kazao da je specijalna jedinica policije RS bila dosad smeštena u neuslovnim prostorima i sada se samo radi na poboljšanju tih uslova, budući da se RS izjasnila kao deo antiterorističke koalicije.

„Zašto bi to nekome smetalo“, upitao je Dodik i naveo da su u toku zimski radovi u ovom centru, a na proleće će biti završeno i spoljašnje uređenje.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Kremlju - Sputnik Srbija
Prisluškivanje, pa pretnje ubistvom — ko bi da likvidira prvog čoveka Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da će Centar za obuku u bivšoj kasarni Zalužani biti otvoren 4. aprila, ali je naglasio da ipak do tada neće biti gotovi svi radovi, navode „Nezavisne novine“.

Dodik je rekao i da vlast čini sve da građani budu bezbedni, što je i ustavna obaveza, kao i da po Ustavu RS ima pravo na bezbednosne strukture i ne čini ništa protivustavno ili nezakonito.

Ponovio je da su za nabavku 2.500 pušaka za policiju RS pribavljene sve saglasnosti i institucija na nivou BiH.

„Nastavićemo da opremamo policiju, sve u skladu sa Ustavom“, rekao je Dodik u izjavi novinarima.

Osim Dodika i Lukača, radove na rekonstrukciji centra obišla je i predsednica Vlade RS Željka Cvijanović.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala