„Fejsbuk“ i „Tviter“: Pojačavamo odbranu od napada na „našu demokratiju“

© AFP 2023 / LOIC VENANCELogo društvene mreže Fejsbuk
Logo društvene mreže Fejsbuk - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukovodstvo „Fejsbuka“ će na osnovu optužbe na račun 13 ruskih državljana da su se mešali u američke predsedničke izbore preduzeti sve neophodne mere i povećati broj specijalista kako bi se zaštitilo od budućih napada, izjavio je zamenik predsednika te društvene mreže Džoel Kaplan.

On je, komentarišući optužbu američkog Specijalnog tužilaštva na čelu sa Robertom Milerom, rekao da „’Fejsbuk‘ zna kako to da učini“, te da će nastaviti usko da sarađuje sa američkim vlastima.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: 13 Rusa protiv američke mašinerije – apsurd!

„Povećaćemo budžete, broj stručnjaka za bezbednost, nastavićemo da sarađujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, FBI, kao i drugim kompanijama kako bismo razotkrili sve metode zaštite naše demokratije i ljudi koji koriste našu društvenu mrežu“, rekao je Kaplan.

Oglasio se i „Tviter“, čije se rukovodstvo takođe obavezalo da će nastaviti da sarađuje s Milerom i američkim Kongresom kako bi se sprečila bilo kakva buduća mešanja u američke izbore.

„Sve te aktivnosti su nedopustive, učinićemo sve kako bismo ih sprečili“, navodi se u saopštenju „Tvitera“.

Podsetimo, američke vlasti zvanično su optužile 13 državljana i tri organizacije iz Rusije za navodnu umešanost u rusku intervenciju u američke predsedničke izbore 2016. godine, objavilo je Ministarstvo pravde SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala