Gabrijel posle izjave o nezavisnosti otišao na ručak kod Pacolija

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaZigmar Gabrijel
Zigmar Gabrijel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da zajednička pozicija Evropske unije nigde ne govori da Srbija mora da prizna Kosovo i dodao da je arogantno, neprihvatljivo i kontraproduktivno da se od Srbije to traži.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Burundi povukao priznanje Kosova

„Moj posao nije da se udvaram (Zigmaru) Gabrijelu nego da branim interese Srbije“, rekao je Dačić.

Mediji su, inače, preneli da je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel rekao u Prištini da bi Srbija trebalo da prihvati nezavisnost Kosova kako bi ušla u EU.

„Doslovce je tako rekao u Prištini i posle toga je otišao na ručak kući kod (Bedžeta) Pacolija. Nemam ja ništa protiv, neka svako misli šta god hoće, ali sa Srbijom tako ne može da se razgovara“, rekao je Dačić.

„Poštujem Nemačku i radićemo sve za naše dobre odnose. Srbija se radovala ujedinjenju Nemaca — toliko samo želim da kažem“, rekao je Dačić.

Upitao je i ko je doneo odluku u okviru EU da Srbija treba da prizna Kosovo, ali je takođe i ukazao da Srbija treba pre ulaska u EU da reši bilateralne odnose.

„Napisali su da moramo da rešimo bilateralne odnose. A zašto to nisu uradili kad je bilo takvog primera između Hrvatske i Slovenije? Kako da to tada nije važilo, a sada važi“, upitao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala