Majke opet protestovale u Podgorici: Zaboravili su na sve sem na svoje džepove

© Sputnik / Nebojša PopovićProtest majki u Podgorici 16.02.2018.
Protest majki u Podgorici 16.02.2018. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Majke, korisnice naknada za troje i više djece, danas su obilježile godinu dana protesta i noćenja ispred Vlade i Skupštine Crne Gore tako što su opkolile institucije zbog kojih su, kako tvrde, ostale bez naknada.

Majke su na sat vremena opkolile zgrade Skupštine, Vlade i zgradu predsjednika, a prije toga su poslanicima vladajuće partije u skupštini uručile po „50 evra“.

Predstavnica majki Željka Savković poručila je da ni nakon godine ne odustaju od protesta.

„Svi za jednu, jedna za sve. Iako su mislili da su nas slomili, grdno su se prevarili. Nećemo odustati do povratka našeg prava dok se svi zakoni ne budu poštovali u Crnoj Gori. Ako im ovo prođe, bolje da nas nema“, kazala je Savkovićeva.

© Sputnik / Nebojsa PopovicProtest majki u Podgorici 16.02.2018.
Protest majki u Podgorici 16.02.2018.  - Sputnik Srbija
Protest majki u Podgorici 16.02.2018.

Ona je prozvala i predsjednika države Filipa Vujanovića, a poručila je da će i dan predsjedničkih izbora provesti ispred zgrade Parlamenta.

„Danas su bili pozvani i predstavnici opozicije da se obrate majkama sa bine, ali imaju opravdanje za danas, jer imaju sastanak. A ubuduće niko od njih neće imati opravdanje, jer je trebalo da oni organizuju proteste i brane majke“, kategorična je Savkovićeva.

Protetima su prvi put prisustvovale i majke Malesije, ispred kojih je Ljulja Berišaj poručila da su majke diskriminisane, a kako je dodala, imale su riječ i besu države, Vlade i Skupštine.

„Iznevjerili su nas oni u koje su majke Malesije imale najviše povjerenja. Gdje nam je Halil Durković, Luiđ Škrelja, Genci Nimanbegu? Dobro je što je Crna Gora vidjela njihovo pravo lice“, kazala je ona.

Predsednik Radničke partije Janko Vučinić. - Sputnik Srbija
Novi protest u Podgorici: Vlada uzima harač (foto)

Majke iz Žabljaka su kazale da poslanici koji otimaju zarade ne mogu biti ničiji predstavnici.

„Dajemo im do znanja da su naknade postale Ustavom zagarantovano pravo. Zaboravili su na sve sem na svoje džepove“, kazala je majka sa Žabljaka.

Na protest su doputovale i majke iz Bijelog Polja, primorja i Nikšića, a današnjem skupu prisustvovao je i poslanik Aleksandar Damjanović, kandidat za predsjednika Đorđije Blažić, kao i poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Pošto su simbolično opkolile i napravile obruč oko institucija, majke su nakon sat vremena završile protest.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala