Poslanik Dume NATO-u: Na svojoj teritoriji radimo šta hoćemo

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija neće sa NATO-om deliti informacije o raspoređivanju raketnih sistema „Iskander“ u Kalinjingradu, izjavio je predsednik Odbora za odbranu Državne dume Rusije Vladimir Šamanov.
Iskander-M - Sputnik Srbija
NATO pažljivo prati raspoređivanje „Iskandera“; Rusija: Postavićemo ih gde hoćemo

„Zbog čega? To je naša legitimna teritorija. Radimo šta hoćemo. Za razliku od njih, koji zovu Amerikance i ostale zlonamerne ljude“, odgovorio je Šamanov na pitanje novinara da li će Rusija deliti informacije o raspoređivanju „iskandera“.

U sredu je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da NATO poziva Rusiju na transparentnost u raspoređivanju raketnih sistema „Iskander“ u Kalinjingradu.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je na granici Rusije sa Poljskom i baltičkim zemljama raspoređena čitava divizija američkih oružanih snaga. Ministarstvo navodi da je u Poljsku stigla 2. oklopna brigada Sjedinjenih Američkih Država koja je raspoređena zajedno sa oklopnom tehnikom, dok je tehnika 3. američke brigade ostala u baltičkim državama. Tada je Šamanov primetio da s tim u vezi nije isključeno jačanje grupe „Iskander“, uključujući i u Kalinjingradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala