Tači: Ove godine „istorijski“ sporazum sa Srbijom

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Takozvani predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da očekuje da Kosovo ove godine postigne „istorijski“ sporazum sa Srbijom.

Kako je rekao, taj sporazum ne bi morao da znači priznanje nezavisnosti, ali bi Prištini omogućio mesto u Ujedinjenim nacijama.

Edi Rama i Hašim Tači - Sputnik Srbija
„Bomba“ u Prištini: Tači, Rama i Ahmeti dele Kosovo?

„Dogovor Kosova i Srbije za koji verujem da će biti postignut 2018. godine biće istorijski sveobuhvatan sporazum koji će rezultirati članstvom Kosova u UN“, rekao je Tači u intervjuu za Rojters.

Tači je rekao da će sporazum sa Srbijom doneti punu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, mada neće zahtevati da se međusobno priznaju kao nezavisne države.

Predsednik Kosova je rekao da je osnivanje Specijalnog suda za zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova „istorijska nepravda“, ali da je Kosovo osnovalo taj sud kako bi zadržalo strateško partnerstvo sa SAD, Evropskom unijom i NATO-om.

„Nikada nismo prekršili kosovski zakon ili međunarodne zakone. Borili smo se protiv diktatora, protiv čoveka koji je počinio genocid“, rekao je Tači, misleći na bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

 

Izvor: B 92

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala