Nema više pretnje kod sedišta NSA, FBI pokrenuo istragu

© AFP 2023 / SAUL LOEBSedište NSA u Fort Midu, Merilend.
Sedište NSA u Fort Midu, Merilend. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti saopštile su da policija istražuju pucnjavu ispred sedišta američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) u Fort Midu u saveznoj državi Merilend i da „nema više pretnje nakon jutrošnjeg incidenta“.

Rojters prenosi navode lokalnih medija da je najmanje jedna osoba upucana i jedna uhapšena.

Agencija navodi da bezbednosni zvaničnici nisu izneli detalje iz kojih bi se videlo da li je hice ispalio osumnjičeni ili su to učinili pripadnici organa reda.

„NSA, policija i lokalni organi reda bave se incidentom koji se desio jutros na jednoj od bezbednih kapija NSA za ulazak vozila. Situacija je pod kontrolom i nema više bezbednosne pretnje“, objavljeno je na zvaničnom nalogu NSA na Tviteru.

Ranije je navedeno da je auto-put prema Fort Midu zatvoren u oba smera i da je Federalni istražni biro uputio agente da istraže incident.

„Foks“ i „Si-Bi-Es njuz“ prikazali su snimke na kojima se vidi crni džip parkiran u blizini ulaza u kompleks NSA, a na vetrobranu su rupe koje izgledaju kao da su od metaka. Vozilo se nalazi na kraju slepog puta koji je ograđen sa jedne strane betonskom ogradom, a sa ogradom od lanaca, kod same kapije.

Navodi se da portparol sedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se izrešetano vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jeste da je jedna osoba povređena i da je prevezena, ne precizirajući gde je odvedena.

Iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik SAD Donald Tramp obavešten o incidentu.

Podseća se da su u martu 2015. dve osobe pokušale da se džipom probiju kroz kapiju ovog kompleksa, koji je pod velikim obezbeđenjem, pri čemu su policajci ubili jednu od osoba u vozilu. Prema tadašnjim navodima medija, ove osobe su ili pogrešno skrenule ili koristile drogu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala