Kremlj: U Siriji nisu samo ruski vojnici, već i...

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov nije isključio da se na teritoriji Sirije osim vojnika mogu nalaziti i ruski civili.
Američki lovac F-15 - Sputnik Srbija
Američka koalicija ubila Rusa u Siriji

„Mi ne raspolažemo konkretnim informacijama koje bi omogućile da se izvuče neki zaključak. Ne može se isključiti mogućnost da se na teritoriji Sirije nalaze građani Rusije. Oni ne pripadaju oružanim snagama — to je sve što se može konstatovati. Međutim, u svakom slučaju oni su naši građani“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje koji je bio status Rusa koji je 7. februara poginuo u Siriji.

On je naveo da Rusija ne planira da uvodi zakonska ograničenja na privatna putovanjima svojih građana u Siriju.

Ranije je saopšteno da je aktivista „Druge Rusije“ Kiril Ananjev poginuo u Siriji tokom bombardovanja američke koalicije.

Američka koalicija je saopštila u četvrtak da su provladine snage izvele „neisprovocirani“ napad na štab Sirijskih demokratskih snaga. U saopštenju se navodi da je zatim koalicija, kako bi „odbila agresiju na partnere koji su učestvovali u borbi protiv DAEŠ-a“, izvela kontranapad. Tom prilikom je ubijeno najmanje sto sirijskih vojnika. Međutim, američki mediji pišu da su se među njima mogli da budu i Rusi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala