Rusija će znati da odgovori na zapadni „đon“

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaSvetsko prvenstvo u fudbalu, Rusija 2018
Svetsko prvenstvo u fudbalu, Rusija 2018 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ugledni sportski novinar Vladimir Stanković ne sumnja da će Rusija biti dobar organizator svetskog prvenstva u fudbalu.

„Zimska olimpijada u Sočiju, koja je sigurno komplikovanija za organizaciju od Svetskog prvenstva u fudbalu, pokazala je da Rusija to može da iznese kako treba“, kaže Stanković za Sputnjik.

Vladimir Vanja Grbić proslavlja zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sudneju 1. oktobra 2000. godine. - Sputnik Srbija
Vanja Grbić: Sport možemo da spasemo Putinovom idejom

On očekuje zanimljivo takmičenje u kome će se sedam ili osam reprezentacija boriti za titulu svetskog šampiona.

„Verujem i da će ta politička tenzija koju Zapad uporno forsira prema Rusiji biti snižena, jer kad jednom lopta krene, u prvom planu će biti fudbaleri, a ne političari“, smatra Stanković.

On smatra da da će zapadni mediji „pod lupom“ pratiti sve aspekte organizacije prvenstva i da će „tražiti dlaku u jajetu“.

„Sigurno je da taj izvesni politički aspekt neće moći da se eliminiše, ali pretpostavljam da će ipak u prvom planu biti fudbal, fudbaleri, dobre utakmice, ona pasija i strast koju fudbal sa sobom nosi. Ne verujem da će ovo prvenstvo biti drugačije od ostalih. Razni šampionati su igrani pod raznim političkim okolnostima koje je fudbal, ipak, uspeo da potisne u drugi plan. Verujem da će tako biti i ovog puta“, kaže naš sagovornik.

© SputnikVladimir Stanković
Vladimir Stanković  - Sputnik Srbija
Vladimir Stanković

Vladimir Stanković je dugogodišnji sportski novinar. Bio je urednik sportske redakcije u brojnim srpskim medijima. Od 1992. godine živi u Barseloni. Od 2000. do 2006. godine bio je direktor za medije košarkaške Evrolige. U košarkaškom klubu „Dinamo“ iz Moskve radio je u sezoni 2006/2007.

Napisao je sedam knjiga, od kojih je najpoznatija „Montevideo, bog te video“ po kojoj su snimljeni istoimeni film i serija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala