Objavljen jedan od uzroka pada aviona An-148

© Mežgosudarstvennый aviacionnый komitet / Uđi u bazu fotografijaJedna od crnih kutija sa aviona An-148 koji se srušio u Podmoskovlju
Jedna od crnih kutija sa aviona An-148 koji se srušio u Podmoskovlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međudržavni vazduhoplovni komitet završio je dekodiranje podataka parametarskog snimača (crne kutije) aviona An-148 i saopštio jedan od uzroka pada.
Pad aviona An-148 - Sputnik Srbija
Počelo dešifrovanje „crnih kutija“ aviona An-148

„Komisija Međudržavnog vazduhoplovnog komiteta za istragu o padu aviona An-148-100V RA-61704 informiše da je u laboratoriji Komiteta završeno dekodiranje podataka parametarskog snimača i izvršena preliminarna analiza informacija“, navodi se u saopštenju Komiteta.

Komisija je navela da je „posebna situacija“ počela da se razvija oko 2 minuta i 30 sekundi nakon poletanja na nadmorskoj visini od oko 1.300 metara i kalibrisane brzine od 465-470 kilometara na sat, kada su počela da se pojavljuju odstupanja u brzinama očitavanja sa MVP1 (modula vazdušnih parametara) (PPD1) levog pilota i MVP3 (PPD3, rezervni).

„Preliminarna analiza registrovanih informacija, kao i analiza sličnih slučajeva koji su se desili u prošlosti, omogućavaju da se pretpostavi da bi faktor razvoja posebne situacije tokom leta mogli da budu netačni podaci o brzini leta na indikatorima pilota, što je, sa svoje strane, očigledno povezano sa zamrzavanjem PPD (prijemnika punog pritiska) dok su sistemi za njihovo grejanje bili isključeni“, navodi se u saopštenju.

Avion An-148 „Saratovskih avijalinija“, koji je leteo na liniji Moskva-Orsk, srušio se u nedelju nekoliko minuta nakon poletanja sa aerodroma „Domodedovo“. U avionu se nalazilo 65 putnika i šest članova posade i svi su poginuli.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala