O čemu su pričali Tramp i Putin

© AP Photo / Jorge SilvaPredsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu
Predsednci Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp razgovaraju na ceremoniji fotografisanja na samitu APEK-a u Vijetnamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin razgovarali su telefonom o pitanjima koja izazivaju obostranu zabrinutost, uključujući i nuklearno pitanje Severne Koreje, saopštila je služba za saradnju sa medijima Bele kuće.
Vladimir Putin i Donald Tramp na APEK - Sputnik Srbija
Posle dugo vremena: Putin razgovarao sa Trampom

„Predsednik Tramp potvrdio je značaj daljih koraka za obezbeđivanje denuklearizacije Severne Koreje“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Tramp je, takođe, ukazao na potrebu da se postigne „trajni mirovni sporazum“ između Izraela i Palestine.

„Predsednik Putin napomenuo je da će se sastati sa predsednikom Palestinske Autonomije Mahmudom Abasom, a predsednik Tramp je rekao da je sada pravo vreme za rad na trajnom mirovnom sporazumu (između Izraela i Palestine)“, saopštila je pres-služba.

Osim toga, američki predsednik izrazio je saučešće ruskom kolegi zbog pada aviona An-148 u kojem je poginula 71 osoba i izrazio je spremnost da pomogne u istrazi o tragediji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala