Američki mediji: Uniforma ruskih olimpijaca sa najviše stila

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaOlimpijski sportisti iz Rusije na ceremoniji otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu
Olimpijski sportisti iz Rusije na ceremoniji otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki list „Volstrit džurnal“ priznao je da su ruski sportisti obučeni sa najviše stila na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018.
Srpski olimpijci u Pjongčangu - Sputnik Srbija
Boje ruske zastave na srpskim sportistima zapalile internet. Rusi: Hvala, braćo Srbi!

Autor članka Džejson Gej priznaje da nije očekivao da vidi „tužnu skraćenicu“ OAR (olimpijski sportisti iz Rusije) na lepoj i modernoj odeći.

„Mislio sam da će uniforma ruskih sportista biti turobna koliko i ta birokratska skraćenica. Činilo mi se da će njihova odeća biti slična sportskoj opremi koji su nosili junaci američkih komedija sedamdesetih godina… A zatim sam video njihovu uniformu. Neverovatno, OAR!“.

Gej je nazvao odeću ruskih olimpijaca strogom i jednostavnom, za razliku od „previše svetle i vrišteće“ opreme u kojoj su nastupali ranije.

„Ova uniforma je toliko dobra da bukvalno upada u oči. Svako bi rado nosio takvu uniformu“, istakao je Gej. Novinar je dodao da, kada bi na Olimpijskim igrama bilo takmičenja iz stila, sportisti iz Rusije bi imali sve šanse da pobede.

Istovremeno je autor članka kritikovao odeću reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, u kojoj su se američki sportisti pojavili na ceremoniji otvaranja Igara.

Klizačica Jevgenija Medvedeva izvodi kratki program na Olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. - Sputnik Srbija
Ruska klizačica oborila rekord u kratkom programu na ZOI

„Kitnjaste rukavice, džemper, kapa, pojas, marama od 125 dolara — oni su izgledali kao tipični turisti koji idu na skijalište pod punom opremom, ali staju na skije samo da bi se pokazali“, navodi se u tekstu.

Nakon što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) početkom decembra suspendovao rusku reprezentaciju sa Igara u Pjongčangu zbog sumnje u dopingovanje, dozvoljavajući sportistima da se takmiče samo pod olimpijskom zastavom, za Ruse je izrađen neutralni dizajn uniforme. On je u skladu sa zahtevima MOK-a: konkretno, na uniformi nema ni zastave ni grba koji bi ukazivali na državnu pripadnost sportista.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala