Vučić: Zašto idem u Hrvatsku

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima, a to znači o pitanju granice, nestalih, o odnosu prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, te unapređenju ekonomskih odnosa.
Policija u Zagrebu - Sputnik Srbija
Zagreb na nogama: Blindirana vozila, snajperisti, agenti u civilu i Vučićeva krvna grupa

Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljan, poručio je predsednik Srbije uoči zvanične posete Zagrebu, koja je usijala atmosferu u Hrvatskoj do neuobičajenih razmera.

„Ne sekiram se zbog kampanje koja se vodi u Hrvatskoj protiv mene, moj posao podrazumeva da ne reagujem lično, već u interesu Srbije i njenih građana“, naglasio je on.

Istakao je da se ne dodvorava ni građanima Srbije, pa svakako neće ni hrvatskom rukovodstvu, a pre svega premijeru Plenkoviću, koji najavljuje da želi i razgovor o ratnoj odšteti.

Najvažnije je, kaže, rešiti probleme koji opterećuju odnose, uraditi nešto dobro za pripadnike dvaju naroda u Srbiji i u Hrvatskoj.

Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović na prijemu povodom otvaranja pregovaračkih poglavlja sa EU. - Sputnik Srbija
Stefanović: Vučića zbog jedne rečenice proglašavaju četnikom, poseta Zagrebu rizična

„Moj posao je snažna Srbija, a snažna Srbija ima dobre odnose sa susedima i napredak ekonomije. Srbija će biti sve snažnija. Nikome zbog toga ne želim da se pravdam“, rekao je Vučić.

Najavio je da će razgovarati sa predstavnicima SPC i Srba u Hrvatskoj, ali prvi put i sa kardinalom Bozanićem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala