Verzije pada aviona An-148: Buka, dim, vatra...

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaMesto nesreće aviona An-148
Mesto nesreće aviona An-148 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avion An-148 nakon pada u predgrađu Moskve napravio je krater dubine oko dva metra, a očigledno je eksplodirao prilikom udara u zemlju, rekao je očevidac.
Mesto pada aviona An-148 - Sputnik Srbija
Očevici: U vreme pada aviona An-148 čula se jaka buka (video)

„Na mestu pada aviona napravi se krater dubine dva i po metra i prečnik oko sedamnaest metara. U krateru su razbacani sitni delovi aviona, od kojih su neki spojeni“, ispričao je očevidac.

U području pada aviona nalazi se šuma od 30-40 stabala drveća — oni su srezani do tri metra. Osim toga, po njegovim rečima, na mestu nesreće su otkriveni i delovi tela.

Ranije su očevici televiziji „Rusija 24“ saopštili da se pre pada aviona čula jaka buka, dok je jedan očevidac saopštio da je video kako se avion prepolovio u vazduhu.

Prema nekim podacima, avion je goreo dok je padao, „videle su se varnice i plamen“. Dok drugi navode da „vatre nije bilo, već samo dim“.

Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Putin naložio istragu: Razmatraju se sve verzije pada aviona

Putnički avion An-148 pao je četiri minuta nakon poletanja sa moskovskog aerodroma Demodedovo. U njemu je bilo 65 putnika i šest članova posade. Svi su poginuli.   

Istražni komitet Rusije je saopštio da razmatra sve moguće verzije pada aviona An-148: nepovoljne vremenske uslove, ljudsku grešku i tehničke probleme, izjavila je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.   

Glavna uprava za posebno važne slučajeve Istražnog komiteta će voditi istragu.    

Na mestu pada aviona je pronađena „crna kutija“, saopštili su iz Ministarstva za vanredne situacije. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala