Izraelska armija oborila iranski dron

© REUTERS / Herzie ShapiraOstaci aviona F-16 izraelskih vazduhoplovnih snaga koji se srušio u blizini izraelskog sela Harduf
Ostaci aviona F-16 izraelskih vazduhoplovnih snaga koji se srušio u blizini izraelskog sela Harduf - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski helikopter je oborio iranski dron, nakon što je letelica prešla na Golansku visoravan, koju je okupirao Izrael, i napao, kako navodi izraelska vojska, iranske mete u Siriji, što je podstaklo paljbu iz Sirije.
Obaranje palestinskih raketa iznad Izraela - Sputnik Srbija
Izraelske rakete „zemlja—zemlja“ zasule Damask

Izraelska vojska je saopštila da je njen helikopter uspešno presreo bespilotnu letelicu koja je uletela u njen vazdušni prostor iz Sirije.

Sirijski sistemi za protivvazdušnu odbranu otvorili su vatru na Izrael koji je izazvao sirene za vazdušni napad. Izraelska vojska nije izjavila da li je napad bio uspešan. Portparol vojske rekao je za Sputnjik da je avion izraelskih vazdušnih snaga pao na severu zemlje.

​„Izraelske odbrambene snage su ciljale iranske kontrolne sisteme u Siriji, koji su poslali dron u izraelski vazdušni prostor. Masivna sirijska protivvazdušna paljba, jedan F16 se srušio u Izraelu, piloti su bezbedni. Iran je odgovoran za ovo teško narušavanje izraelskog suvereniteta“, navodi se na nalogu portparola izraelske vojske Džonatana Konrikusa na Tviteru.

Početkom nedelje protivvazdušna odbrana Sirije odgovorila je na izraelski napad u blizini Damaska, javila je državna agencija SANA. Kasnije je „Harec“ objavio, pozivajući se na izvore, da su izraelske rakete ciljale „istraživački centar“ koji se nalazi severno od Damaska. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala