Erdogan: Tokom operacije u Afrinu oboren turski helikopter, dva vojnika poginula

© AFP 2023 / ADEM ALTANTurski helikopter "Kobra"
Turski helikopter Kobra - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da je tokom operacije u sirijskom Afrinu oboren turski vojni helikopter, preneo je list „Hurijet“.
Turska vojska, Sirija - Sputnik Srbija
Turska ponovo bombardovala Afrin

Pozivajući se na Sirijske demokratske snage, lokalni mediji su takođe javili da je turski vojni helikopter oboren u gradu Radžo u oblasti Afrinu.

Prema dobijenim informacijama, helikopter je oboren iznad teritorije turske provincije Hataj, koja se graniči sa Sirijom.

„Hurijet“ ne navodi druge detalje o incidentu, ali prenosi reči turskog lidera koji je istakao da će teroristi „skupo platiti za to“.

Generalštab turske vojske saopštio je da su dva vojnika poginula prilikom rušenja helikoptera tokom operacije „Maslinova grančica“.

U saopštenju se dodaje da je na mesto pada helikoptera stigla komisija.

Generalštab Oružanih snaga Turske 20. januara je objavio saopštenje o početku operacije „Maslinova grančica“ protiv kurdskih formacija u sirijskom Afrinu. Istovremeno sa Turskom dejstvuju militanti Slobodne sirijske armije.

Damask je snažno osudio akcije Turske u Afrinu, naglašavajući da je to sastavni deo Sirije. Moskva je u vezi sa situacijom u Afrinu pozvala sve strane na uzdržanost i poštovanje teritorijalnog integriteta Sirije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala