Savet bezbednosti odbio da osudi napad na rusko predstavništvo u Damasku

© AP Photo / Mary AltafferSavet bezbednosti UN glasa o rezoluciji o sankcijama Severnoj Koreji
Savet bezbednosti UN glasa o rezoluciji o sankcijama Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbio je da usvoji saopštenje u kojem se osuđuje napad na Trgovinsko predstavništvo Rusije u Damasku, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Nema žrtava u ruskom predstavništvu u Damasku

„Ponovo nam je odbijen predlog da Savet bezbednosti sastavi saopštenje u vezi s poslednjim terorističkim napadom u Damasku. Oštećeno je naše Trgovinsko predstavništvo, a pre toga humanitarna misija. Predložili smo tekst, ali su nam rekli da nisu spremni da ga prihvate. To izaziva žaljenje, to se stalno događa“, rekao je Nebenzja novinarima.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je ranije da je u utorak, oko 16 sati po lokalnom vremenu, na zdanje Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Damasku, koje je zatvoreno, ali i dalje ima diplomatski imunitet, ispaljena granata od 120 milimetara. Žrtava i povređenih nema, ali je zgrada ozbiljno oštećena. 

U ponedeljak su teroristi iz minobacača gađali punktove za preuzimanje ruske humanitarne pomoći u starom centru Damaska, gde su poginula dva čoveka. Nekoliko mina palo je u četvrti Bab Tuma. Poginula je jedna žena, a tri čoveka su ranjena. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala